Не просіть ні про що богів - а раптом ви це одержите...
В кожної людини повинна бути мрiя. Своє Смарагдове мiсто, в яке можливо було б завжди сховатися вiд життєвої негоди. Мрiя не повинна бути маленькою, а - недосяжною, вона не має збуватися, iнакше втратиться сенс мрiяти i потрiбно буде шукати нову, а знайти цiкаву мрiю, це, - як цiкаву жiнку. Жiнок багато i навiть інколи зустрiнеш доволi гарну, але далеко не завжди вона перетворюється в предмет кохання.
А без коханої жiнки, як i без мрiї, життя стає не таким цiкавим, стає нудним, втрачає свiй смак та колорит i перетворюється в безцiльне коптiння неба, пiд яким доводиться поки ще ходити. Тому свою мрiю вбивати неможна, бо вона, як вiдомо i сподiвання, вмирає останньою, вже пiсля нас.
Цьогорічна осінь вже потроху шурхотіла жовтим листям, яке неквапливо опадало з дерев та стелилось під ноги. Я люблю цю пору року, коли ще немає дощів і в лісах, та парках пахне грибами, вранішню прохолоду з серпанками туману і тихий спокій природи, яка ніби про щось задумавшись, безмовно прощається з літом.
Ні, не подумайте, що з наміром втопитися, а лише тільки, щоби добратися на той бік річки, бо там, на правому березі на мене чекає теплий затишок, шмат смаженого м"яса, під келих Rulandskoho modroho, або Svatovavrinetskoho, врожаю 2007 року, а потім, на десерт, і філіжанки кави.
Запахи смажень, та ще якихось, ледь відчутних спецій, змішуються в повітрі невеличкого ресторанчика, на декілька столиків, що має назву - "Божевільна корова", який і є кінечною метою моїх мандрів. Чому саме таку, того мабуть ніхто достеменно не знає, але те, що стейки там відмінної якості - то правда.
Комусь може здатися, що то й не дуже важливо, як підсмажити на вогні шматок м"яса, головне, щоб він був добре прожарений, і щоб міг поважно розташуватися в шлунку. Але нехай та людина не поспішає з висновками, бо приготувати справжній стейк –то не так просто, як здається на перший поляд і, якщо ви, як оце сьогодні і я, нікуди не поспішаєте, то тоді слухайте, як це краще всього зробити.
Готування цієї страви потрібно почати з вибору м"яса і обов"язково - яловичини, бо яловичина, на відміну від свинини придатна в їжу в напівсирому вигляді, пам"ятаєте, - стейк з кров"ю? Це саме те, що й потрібно. Тож, – потрібно відрізати шматок яловичини вагою до пів-кілограма і зігріти та просушити його при кімнатній температурі, а потім нарізати завтовшки 3-4 сантиметри поперек волокон. Посолити та поперчити і хвилин п"ятнадцять обсмажити з обидвох боків над розжареним вугіллям, а потім на деякий час відкласти на тацю.
Але що таке думки без бажання. То тільки мрії...
А за вікном, несміливо стукаючи по підвіконню, починає накрапати перший осінній дощ.
***
Комментариев нет:
Отправить комментарий