26 нояб. 2011 г.

То що ж воно таке - ліберальна демократія

Wikipedia:
Ліберальна демократія є формою суспільно-політичного устрою - правовою державою на основі представницької демократії, в якому воля більшості і здатність обраних представників здійснювати владу обмежені в ім'я захисту прав меншості і свобод окремих громадян.

Ліберальна демократія ставить своєю метою рівне забезпечення кожному громадянинові прав на дотримання належних правових процедур, приватну власність, недоторканність особистого життя, свободу слова, свободу зібрань та свободу віросповідання. Ці ліберальні права закріплені у вищих законах (таких, як конституція або статут, або ж у прецедентних рішеннях, винесених верховними судовими інстанціями), які, в свою чергу, наділяють різні державні та громадські органи повноваженнями з метою забезпечення цих прав.

Характерним елементом ліберальної демократії є «відкрите суспільство», що характеризується терпимістю, плюралізмом, співіснуванням і конкуренцією самого широкого спектру суспільно-політичних поглядів. Завдяки періодично проводяться виборів, кожна з груп, які дотримуються різних поглядів, має шанс отримати владу. На практиці екстремістські або маргінальні точки зору вкрай рідко грають значну роль у демократичному процесі. Однак модель відкритого суспільства ускладнює консервацію влади правлячою елітою, гарантує можливість безкровної зміни влади і створює стимули, щоб уряд гнучко реагувала на запити суспільства.

У ліберальній демократії політична група, що знаходиться при владі, не зобов'язана розділяти всі аспекти ідеології лібералізму (наприклад, вона може виступати за демократичний соціалізм). Проте вона зобов'язана підкорятися згаданому вище принципу панування права. Термін ліберальний в даному випадку розуміється так само, як в епоху буржуазних революцій кінця XVIII століття: забезпечує кожній людині захист від свавілля з боку влади та органів правопорядку.

Із форума, на якому цю тему, обговорює молодь. Може вони комуністи?:

Демократичний лібералізм по свій суті є диктатура буржуазії і влада грошей і корупції. Керують і володіють засобами виробництва і послуг не професіонали, а ті, у кого є гроші, у зв'язку з чим вони не можуть дати дійсно правильних рішень і зацікавлені тільки в тому, щоб грошовий потік не припинявся.
Професіоналізм і гуманність відходить на другий план, добре живуть злодії і спекулянти, які купують собі відповідну освіту і йдуть на вже приготоване для них тепленьке містечко, а ті, хто виробляє продукти і виконує відповідні послуги, необхідні для існування суспільства (продукти харчування, автомобілі, побутова техніка, освіта, охорона здоров'я і т. п.) ледве зводять кінці з кінцями.
Хоча, звичайно, ще у деяких є можливість поєднати виробничий процес з дрібнобуржуазною діяльністю, наприклад, продати що-небудь зі свого городу, здати кімнату в найм або провернути якісь угоди на роботі, запропонувати свої послуги за окрему плату, у зв'язку з чим ці люди живляться ілюзію, що все добре. На довго? Число безробітних і заборгованості по зарплаті, як і раніше, ростуть, а разом з ними, падає платоспроможність суспільства. Піраміда, поставлена з ніг на голову неминуче дає крен.
Демократичний (народний) лібералізм - це нонсенс. А про демократію і говорити нічого. Хтось із великих сказав "Немає мерзеннішого слова, ніж демократія" І ніколи демократія не стане категорією політичної системи. Ми чітко знаємо види політичних систем - первісно-общинний лад, рабовласницький, феодальний, капіталістичний, соціалістичний і дикий.

Це той, в якому ми зараз живемо. Правда офіційно він ще не отримав назву. оскільки різко відрізняється від всіх вищеперелічених. Лад, в якому не хочеться нічого робити, до чогось прагнути, не хочеться взагалі жити. А це тактика на скорочення населення. На масове зомбування. На деградацію особистості і повне підпорядкування свідомості. Це масовий гіпноз у державному масштабі. Де тут демократія?

 Демократія - само по собі абсурдне і облудне поняття. Не може бути влади народу. Народ - це трудящі. Якщо хтось із них став управляти - він вже належить до іншого класу - політиків, сенаторів. Не можуть всі бути президентами, не можуть всі робочі керувати, це теж професія і це інша професія. Демократія - це обманка для дурнів і насправді це слово утворено від слова демон (демонкратія) і це - не жарт і не каламбур, а чиста правда. Якщо не вірите - тоді запитайте себе, чому демократи завжди підтримують педерастів, злочинців, розпуста, культ грошей і задоволення - все, що від лукавого?

"До речі, ще Аристотель, розділяючи шість можливих типів держави на« правильні »і« неправильні », демократію відніс до неправильних.« Правильні »типи держави - монархія, аристократія, політія - панування середніх прошарків суспільства;« неправильні »- тиранія, олігархія, демократія. "
Бо справжньої демократії немає і ніде не було, демократія завжди має на увазі розшарування - бідні і багаті, гнобителі і пригноблені, бо нинішня молодь пропадає з пляшкою пива і пачкою кокаїну, а робітничий клас місяцями чекає зарплати.А в якому стані наше сільське господарство? Олігархи скуповують землі і води, відбираючи в людей останню надію вижити.А наш бюрократичний апарат? Напевно, немає людини, яка б не стикалася з паперовою волокітою.Всі мої однолітки п'ють, курять, не знаючи, чим ще себе зайняти. І як мені може подобатися жити в цю епоху?

 У мене остаточно відібрали майбутнє, до якого я готувалася. Багато моїх ровесників вже мертві, а решта не змогли народити дітей собі на зміну. Тому що мої співвітчизники були майже поголовно пограбовані та принижені цілком ліберально-демократичними методами, і майже не чинили опір. Бо не можуть всі бути "панами". Якщо панове - тоді на одного "пана" будуть тисячі рабів.

Як можна говорити "жити", коли ми мільйонами на кладовища переселяємось? Коли діти нашої країни продаються в публічні будинки? Коли безпритульність, приниження і отрута навколо - моральна, інтелектуальна і фізична?
Нація стрімко дурнішає - це дуже помітно.

Час дем-ліберальної політики закінчився, зараз цілком встановилася диктатура великого капіталу, де ми всього лише ресурси, якими можна розпоряджатися як неживою масою.
За підсумками виборів, страйків та руху опору взагалі, можна сказати, що громадянське суспільство отримало свідоцтво про смерть.

Особливо обурлива позиція старшого покоління "аби вижити-дожити", "я, мене, себе ..."
А що ви залишаєте своїм дітям? Виживаєте тихо-спокійно за рахунок дітей! Продали нас в рабство. А що далі?

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Ratings and Recommendations by outbrain